Cadena d’adjudicacions a un ‘dinosaure’ pujolista

Les empreses d'Agustí Montal reben quatre contractes de la conselleria de Treball per 4,2 milions d'euros
montal
montal

Hi ha dies que el DOGC és una loteria. En el del dia 15 d’abril li ha tocat la “grossa” a l’empresari Agustí Montal, expresident del FC Barcelona i empresari del “nucli dur” del pujolisme. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha “premiat” dues empreses que presideix -Mutual Gestión Integral SL i Residencias Aidar SL- amb un total de quatre contractes que sumen 4,2 milions d’euros. No està gens malament.

Agustí Montal té 82 anys, però segueix molt actiu empresarialment. Ja no es dedica al sector tèxtil -fa temps que va liquidar aquesta activitat familiar- i ha trobat una “mina d’or” amb el lucratiu negoci de l’atenció a la gent gran i de les residències geriàtriques. Al capdavant del grup Mutuam, i a través de les seves filials, gestiona apartaments especials, cinc residències, dos hospitals sociosanitaris, centres de dia…

Ara, el departament que dirigeix Dolors Bassa li ha adjudicat quatre contractes de gestió de centres de dia i residències a Sabadell, Cornellà i Barcelona (2). Curiosament, les empreses d’Agustí Montal han guanyat quatre dels sis concursos convocats per la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies i els altres dos se’ls ha endut Eulen.

En el consell d’administració del grup Mutuam ocupa un càrrec rellevant l’advocat Josep Lluís Vilaseca, fill de l’assessor jurídic de tota la vida de Jordi Pujol. També trobem Josep Lluís Vilaseca a l’Enciclopèdia Catalana, convertida en el ‘búnker’ del pujolisme des de la desfeta de Banca Catalana, i en el grup COMSA-Emte. Agustí Montal va ocupar amb anterioritat el càrrec de president d’Enciclopèdia Catalana i n’és conseller Carles Sumarroca Jr., el fill del fundador d’Emte, investigat en el sumari del cas Pujol.

En l’actualitat, el president d’Enciclopèdia Catalana -empresa que té un capital de 8,8 milions d’euros- és Antoni Subirà, exconseller d’Indústria de la Generalitat i emparentat familiarment amb Jordi Pujol (està casat amb una cosina seva). En el consell d’administració també hi figura Francesc Cabana, el cunyat de l’expresident de la Generalitat que no sabia res de la “deixa” del seu sogre Florenci a Andorra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides