Denúncia a Frankfurt

El cas de les signatures falsificades pel BBVA
Título de la imagen
Título de la imagen

El cas de la falsificació de la signatura per part del BBVA, denunciat per l’advocat Jacint Soler Padró (veure EL TRIANGLE n. 1205), ha arribat al Banc Central Europeu (BCE). Amb número de registre 107972309 ha tingut entrada en l’organisme regulador del sistema financer europeu, amb seu a Frankfurt, la denúncia formulada per aquest client del banc que presideix Francisco González.

Un informe pericial de la Unitat Central de Documentoscòpia de l’Àrea Central Criminalística dels Mossos d’Esquadra va determinar, sense cap mena de dubte, que la signatura de Jacint Soler Padró havia estat falsificada en diverses operacions financeres fetes, en nom seu, per Privanza, l’antiga divisió de banca privada del BBVA.A causa de la nefasta gestió del seu dipòsit bancari, aquest advocat de Barcelona va veure com “s’esfumava” més d’un milió d’euros i, des de fa deu anys, intenta que el banc li retorni els diners que, segons la seva versió, van ser administrats de manera deslleial i amb abús de confiança, com demostra la falsificació de la seva signatura.

QUERELLA PER FALS TESTIMONI
La denúncia presentada davant el BCE no és cap broma. El banc de Frankfurt ha injectat muntanyes de diners per sanejar la desastrosa situació de les entitats financeres espanyoles –també al BBVA-, molt tocades després de l’esclat de la bombolla immobiliària. Però aquestes ajudes van acompanyades de l’exigència d’un estricte compliment de les normes de bones pràctiques i transparència que exigeix l’organisme regulador europeu.

Que un banc falsifiqui la signatura d’un client i que això ho certifiqui davant el jutge la unitat policial especialitzada en les anàlisis grafològiques és un fet molt groller i molt greu que, de ben segur, cridarà l’atenció dels funcionaris a les ordres de Stefan Walter, el director general del BCE, a qui Jacint Soler Padró ha adreçat la seva denúncia. L’advocat espera que aquesta vegada, davant la pressió de Frankfurt, el BBVA reaccioni i s’avingui a retornar-li els diners perduts.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides