Montoro multa a Aznar

Hisenda imposa una sanció de 70.403 euros a l'expresident del govern central per irregularitats fiscals
Aznar y Botella
Aznar y Botella

L’Agència Tributaria a posat una multa de 70.403 euros a l’expresident del govern central, José Maria Aznar, com a resultat d’una inspecció que se li va obrir el 2014. A Aznar se l’acusa d’haver utilitzat una societat instrumental per estalviar-se pagar la meitat dels impostos, segons publica OKdiario.es.

Però no acabi aquí la cosa, Hisenda també li reclama a l’expresident del govern central un import de 199.052, en concepte de liquidació complementària. Les raons són diverses irregularitats fiscals comeses els exercicis del 2011 i del 2012. José Maria Aznar i la seva dona, Ana Botella, van crear l’empresa Famaztella S.L. (Familia Aznar Botella).

Aquesta empresa es dedica a gestionar els ingressos d’ambdós referents a la publicació dels seus llibres i conferències. L’empresa pagava un tipus impositiu del 25%, com a impost de societats. Ara Hisenda diu que com es tracta d’ingressos professionals, han de tributar com a impostos sobre la renda (IRPF) amb un tipus impositiu d’un 50%, per superar els 200.000 euros anuals.

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, no ha volgut confirmar la sanció imposada a José Maria Aznar, però ha reconegut que es van reunir tots dos a la seu ministerial.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides