La UDEF investiga si Manos Limpias va extorsionar amb querelles

Ausbanc també està sota la lupa de l'Audiència Nacional
bernard manos limpias
bernard manos limpias

El pseudosindicat Manos Limpias i l’Associació d’Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc) estan sent investigats des de fa un any i mig per la UDEF perquè, suposadament, s’han coordinat per presentar querelles contra empreses i institucions a les quals, posteriorment, han exigit diners a canvi de retirar-les, publica El Confidencial citant fonts properes a aquestes indagacions. Al capdavant de les investigacions hi ha el magistrat de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz.

Segons el mateix diari digital, els diners de les presumptes extorsions hauria anat a parar a comptes d’empreses satèl·lit de Manos Limpias i d’Ausbanc, i els directors del pseudosindicat i de l’associació, Miguel Bernad i Luis Pineda, es troben en el centre de la diana.

Les suposades actuacions concertades podrien desembocar en acusacions de diversos delictes, com extorsió, frau processal i participació en organització criminal. Les victòries als tribunals, segons la mateixa informació, haurien propiciat que Manos Limpias i Ausbanc incrementessin la pressió per fer pagar les seves altres suposades víctimes.

La UDEF estudia els procediments dels quals s’han apartat com a acusació popular Manos Limpias i Ausbanc els darrers anys per detectar possibles extorsions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides