Cobrar més que un ministre

El Govern no dóna data per abaixar el sou dels alts càrrecs que cobren més que els consellers
Meritxell Borràs
Meritxell Borràs

Tal com ha publicat EL TRIANGLE, hi ha una quinzena d’alts càrrecs i directius d’entitats del sector públic català que cobren sous superiors al dels consellers del Govern (109.663euros bruts anuals). Tot i que, de fet, hi ha fins a una vintena llarga d’aquests alts càrrecs que cobren més de 100.000 euros bruts anuals.

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, en el Ple del Parlament d’aquesta setmana ha hagut de respondre a la pregunta del diputat de Catalunya Sí que es Pot, Albano Dante Fachin Pozzi, sobre aquest extrem. Però la resposta han estat un seguit d’inconcrecions. Des de 2014, després de dos anys en que CiU i ERC van pactar que cap càrrec de la Generalitat pogués cobrar més que un conseller, el Govern encara no ha aplicat aquesta norma.

La consellera Borràs ha explicat que encara no s’ha redactat el reglament que ha d’aplicar el decret contemplat quan convergents i republicans van pactar la llei d’acompanyament dels pressupostos de 2014. Borràs ha afirmat que el reglament s’ha de fer de manera “accelerada”, i ha justificat el retard de la seva aprovació per ser un tema “complex”. La consellera de Governació ha assegurat que un cop aprovar el reglament, aquest s’implementarà en un termini de tres mesos.

Tot i això, Meritxell Borràs no ha sabut, o no ha volgut, donar dates exactes de quan la norma es farà efectiva. Això si, Borràs ha assegurat que un cop aprovat el decret que regularà el topall dels sous dels alts funcionaris i directius dels ens de la Generalitat, tots els nous contractats hauran de passar pel sedàs de la rebaixa de sous; sempre i quan, això sí, el Govern no decideixi una altra cosa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides