Inadmeses les querelles per sedició contra Mas i Forcadell

La Fiscalia Superior de Catalunya sol·licita que s'investigui Quico Homs per la consulta del 9N
forcadell
forcadell

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no ha admès les querelles d’UPyD i Manos Limpias contra Carme Forcadell, president del Parlament, Artur Mas, expresident de la Generalitat, i diversos diputats, presentades arran de l’aprovació d’una declaració independentista a la cambra catalana el passat 9 de novembre del 2015.

Els querellants atribuïen a aquests representants públics delictes de sedició i rebel·lió, però, segons la interlocutòria del TSJC, no van referir actes “rebels, sediciosos i violents” suposadament instigats per Mas, Forcadell i companyia per tal d’assolir per la força “la derogació de la Constitució o la independència de Catalunya”.

Pel que fa al 9N del 2014, dia de la celebració de consulta sobiranista alternativa, la Fiscalia Superior de Catalunya ha sol·licitat que també s’investigui l’exconseller de la Presidència Francesc Homs. Segons el Ministeri Públic, podria haver comès un delicte de desobediència i insta a interrogar-lo en el marc del cas pel qual ja estan imputats Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides