La Fiscalia i Oriol Pujol acosten posicions

La jutgessa demana a la CCMA informació sobre pagaments sospitosos de l'empresari Oriol Carbó a les esposes d'Oriol Pujol i David Madí
Oriol Pujol entrant al jutjat
Oriol Pujol entrant al jutjat

La Fiscalia Anticorrupció estaria disposada assolir un acord amb Oriol Pujol i ja ha iniciat contactes amb les defenses que podrien tancar el cas de les ITV amb una sentència de conformitat, informa Crónica Global, que també es fa ressò de la sorpresa que aquest moviment ha causat en l’àmbit dels jutjats de Barcelona.

En aquest sentit, es contraposa la possibilitat d’un pacte amb l’acció acusatòria duta a terme fins ara per la Fiscalia, que està personada com a part en el sumari de les ITV. Segons el mateix diari, les defenses dels principals imputats del cas, la d’Oriol Pujol entre elles, havien plantejat una oferta que no hauria desagradat al fiscal. D’altra banda, fonts pròximes a l’equip de la Fiscal General de l’Estat citades per Crónica Global, asseguren que aquest tipus de contactes entre el Ministeri Públic i les defenses no són compartits ni aprovats en un cas on troben que els delictes són clars i es troben acreditats.

Les esposes d’Oriol Pujol i Madí
D’altra banda, segons ha avançat El Periódico, la jutgessa instructora del cas de les ITV, Silvia López Mejías, ha sol·licitat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) els contractes signats amb la productora Triacom Audiovisual per treure l’aigua clara sobre els pagaments sense justificar que, segons l’Agència Tributària, van rebre Anna Vidal, esposa d’Oriol Pujol, i Sandra Buenvarón, esposa de l’exresponsable d’estratègia de Convergència David Madí.

Un informe del Servei de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària va assenyalar una possible facturació fictícia de totes dues, que entre els anys 2008 i 2009 van rebre ingressos de dues societats d’Oriol Carbó, exgerent de TV3 i Catalunya Ràdio i propietari de Triacom, qui, publica El Periódico, s’ha negat a facilitar la documentació que ara es demana a la CCMA.

Segons Anna Vidal, que va rebre 105.560 euros de Carbó -a banda d’imports superiors de l’empresari imputat Sergi Alsina-, i Sandra Buenvarón, que en va rebre 91.910, eren retribucions per treballs realitzats. Vigilància Duanera, però, assenyala que una de les societats pagadores, Inversions OCS, no tenia ingressos en aquell període i que l’altra, Orieu 110591, en rebia la major part de Triacom.

En aquella època, la productora Triacom, responsable del programa El Gran Dictat, depenia fonamentalment dels seus ingressos obtinguts amb contractes amb la CCMA. L’Agència Tributària sospita que les facturacions són fictícies i que els diners, suposadament, se’ls haurien embutxacat, així doncs, Oriol Pujol i David Madí, a canvi de gestions polítiques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides