Ocupació i protesta a l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques

La CGT denuncia una política de denegació de baixes
cgt icam
cgt icam

Al voltant de 200 sindicalistes de la CGT s’han manifestat aquest dijous a la seu de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) del Departament de Salut, responsable en matèria d’incapacitat laboral, per denunciar la seva política.

Acusen l’ICAM i l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) de concedir altes mèdiques injustificades i assenyalen, en aquest sentit, que la durada de les baixes ha disminuït dels 12,7 dies per treballadors del 2007 als 9 del 2013. També indiquen que l’ICAM ha incrementat el rebuig de declaracions d’invalidesa d’un 27,39% el 2008 a un 40% el 2013.

Troben que aquesta política té com a objectiu la reducció de la despesa i està al servei de la patronal, i que empeny cada cop més treballadors a reincorporar-se a la seva feina sense estar plenament recuperats.

En la jornada de mobilitzacions d’aquest dijous, que ha donat continuïtat a protestes que han tingut lloc aquesta setmana davant les portes de mútues mèdiques d’arreu de Catalunya, no només s’ha organitzat una concentració davant l’ICAM, sinó que els manifestants han ocupat l’interior de les seves dependències.

Està previst que representants sindicals i de l’ICAM es reuneixin dilluns vinent, dia 7.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari