Protecció de Dades multa l’ANC i Òmnium

Hauran de pagar 440.000 euros per infraccions "molt greus"
gigaenquesta
gigaenquesta

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural van incórrer en infraccions “molt greus” de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPD), per la qual cosa l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha imposat tres multes que sumen un import de 440.000 euros a aquestes entitats.

En concret, segons el contingut d’una resolució del passat 18 de novembre exposat, l’ANC i Òmnium van recollir i conservar “informació sobre dades d’ideologia sense el consentiment dels afectats” durant l’anomenada Giga Enquesta, que va formar part de la campanya Ara és l’Hora, engegada abans de la consulta del 9 de novembre del 2014.

L’ANC i Òmnium han rebut sengles multes de 200.000 euros perquè Protecció de Dades considera que van infringir l’article 7.2 de la LOPD, que disposa que només si una persona dóna el seu consentiment explícit i per escrit es pot procedir al tractament de dades personals seves que revelin “ideologia, filiació sindical, religió i creences”.

A més, l’Assemblea ha rebut una multa addicional de 40.000 euros per una filtració de la base de dades dels seus afiliats.

Les infraccions es van produir quan al capdavant d’aquestes entitats hi havia Carme Forcadell, qui ara és la presidenta del Parlament de Catalunya, i Muriel Casals, actual diputada de Junts pel Sí.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides