El Júnior va moure 4,4 milions d’Andorra a Suïssa en un dia

Els investigadors reconstrueixen el 'modus operandi' que emprava el fill gran de l'expresident amb els moviments de diners des d'Andorra
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Jordi Pujol Ferrusola va moure 4.409.212,43 euros el 27 de setembre del 2002 d’un compte d’Andorra a un altre del JP Morgan a Ginebra (Suïssa), una transferència considerada pels investigadors la més important en termes quantitatius del fill gran de l’expresident de la Generalitat, revela la Cadena SER.

El destí d’aquell moviment de capital va ser un compte la beneficiària del qual, segons la mateixa informació, és una societat mercantil, Selecta Fund LTD, que pertany a Jordi Pujol Ferrusola, qui utilitzava “Amigo” com a pseudònim associat al compte d’aquesta mercantil.

Els informes judicialitzats pels investigadors recullen transferències de diners escandalosament elevades i reconstrueixen el modus operandi que s’atribueix a Jordi Pujol jr. quant a moviment de diners des d’Andorra: transferir tot a un compte des de diversos comptes oberts per membres de la família Pujol Ferrusola i, a més, efectuar diversos ingressos en efectiu el mateix dia.

En el cas de la transferència de 4,4 milions al compte del JP Morgan, detalla la SER, es van moure 2,2 milions des del compte andorrà AN84800 i el mateix dia es van ingressar en efectiu 1.131.243,44 euros i 40.754,74 euros més, procedents d’un altre compte andorrà (AN84248) obert per Oleguer Pujol, que després va passar a controlar Jordi jr. La resta dels diners procedien d’un tercer compte andorrà (AN64340) obert per Jordi Pujol Ferrusola i que, segons la mateixa informació, rebia ingressos en efectiu no justificats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides