La Fiscalia assenyala el Júnior com a cap del blanqueig dels Pujol

La família de l'expresident ha seguit la batuta del primogènit durant dècades, segons Anticorrupció
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Un informe remès pel fiscal anticorrupció Fernando Bermejo al Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona, que mena el cas dels diners dels Pujol a Andorra, assenyala Jordi Pujol Ferrusola, fill primogènit de l’expresident de la Generalitat, com el cervell dels negocis econòmics de la família, incloses operacions “dirigides a aconseguir el blanqueig dels capitals obtinguts”.

Segons l’escrit, revelat per EFE aquest dijous, el Júnior ha menat durant dècades aquests negocis i, sota la seva direcció, els membres de la família Pujol Ferrusola han actuat conjuntament.

Mitjançant aquest informe, Bermejo sol·licita a Beatriz Balfagón, titular del Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona, que enviï la causa dels diners andorrans dels Pujol a l’Audiència Nacional, on s’investiga Jordi Pujol jr., en un primer pas per bastir una macrocausa.

La Fiscalia Anticorrupció considera que la causa del Júnior, que mena José de la Mata a l’Audiència Nacional, està lligada a la dels diners que els Pujol van amagar a Andorra, i que cal investigar-les juntes. Fer-ho separadament, argumenta, no permetria contextualitzar els fets i entendre què va passar i podria donar lloc a pronunciaments contradictoris de la Justícia sobre afers “substancialment idèntics”.

En aquest sentit, Bermejo troba que l’enjudiciament de l’origen de la fortuna acumulada pels fills de no es pot dur a terme separada de la del pare i remarca, a més, contradiccions entre les declaracions de Jordi Pujol jr. a l’Audiència Nacional i al jutjat de Barcelona pel que fa a l’increment dels fons dels membres de la família.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari