Miquel Calçada, multat pel “CAT” a la matrícula

El mateix dimecres, un home que es volia fer entendre en català en una comissaria acaba detingut
miquel calçada
miquel calçada

El comunicador i empresari dels mitjans de comunicació Miquel Calçada, que recentment s’ha desvinculat del Grup Flaix, que ell mateix va fundar, ha fet una pregunta via a Twitter al primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello.



No consta cap resposta del número dos del Consistori, però sí una del líder d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch, que ha assegurat que traslladarà la pregunta al Govern municipal.

Segons la imatge que adjunta Calçada en el seu tuit, ha estat denunciat aquest dimecres per la Guàrdia Urbana per “No ajustar-se, les plaques de matrícula del vehicle ressenyat, a les prescripcions reglamentàries”. En majúscules, el document de la denúncia especifica que “porta una adhesiu de ‘CAT’ sobre la part ‘E’ reglamentària”, quelcom reiterat en l’apartat d’observacions.

Detenció a l’aeroport
D’altra banda, el mateix dimecres, un home que intentava fer-se entendre en català en una comissaria de la Policia Nacional a l’Aeroport de Barcelona-El Prat, on es volia fer una consulta sobre la renovació del DNI, ha acabat detingut. Explica que després d’un primer intent en el qual li van indicar que parlés en castellà, va tornar a insistir i va rebre per resposta que toqués el dos si no parlava en castellà.

Es tracta, publica El Punt Avui, d’un empresari argentí que va viure de jove a Catalunya que, segons relata, fou amenaçat per l’agent amb l’aixecament d’un acte si no marxava. Amb el DNI a la mà, el policia va començar a redactar-lo, explica aquest home, que va dir posteriorment a l’agent que havia de marxar perquè, si no, perdria l’avió. Aleshores, segons l’empresari, el policia li va ordenar que no ho fes, però ell va marxar.

Finalment, va estar detingut entre les 11.30 hores i les 12.45 hores, acusat de desobediència i resistència a l’autoritat.

Segons explica un portaveu de la Policia Nacional a El Punt Avui, el detingut va insultar els agents i aquest ha estat un problema de mala educació. L’empresari, en canvi, diu que és ell qui va patir comentaris despectius mentre estava detingut.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari