Colau presideix l’AMB “de progrés”

La institució metropolitana encarregarà una auditoria sobre la gestió de l'aigua
sarkozy
sarkozy

Ada Colau s’ha compromès a fer de l’Área Metropolitana de Barcelona (AMB) una institució transparent i oberta als ciutadans dels 35 municipis que la integren, durant la seva presa de possessió, aquest dijous, com a presidenta d’aquesta administració.

El nou Consell Metropolità del període 2015-2019 ha atorgat 65 vots favorables a Colau, que ha pactat amb el PSC, ERC i Entesa (ICV), una aliança que han qualificat “de progrés”.

En el seu discurs d’investidura, l’alcaldessa de Barcelona ha assenyalat com a necessari el fet de reformular les institucions y repartir les responsabilitats entre tots. Així mateix, Colau, que succeeix Xavier Trias al capdavant de l’AMB, ha apostat per trencar amb l’opacitat i ha remarcat que “volem recuperar l’aigua com a bé comú“.

Auditoria sobre l’aigua
L’AMB, segons s’ha anunciat aquest dijous, crearà una agència de transparència i encarregarà una auditoria independent sobre la societat mixta amb què gestiona l’aigua de la zona, juntament amb Agbar. L’existència d’aquesta societat, segons l’Oficina Antifrau, no està justificada.

Al capdavant de la institució metropolitana també hi haurà l’alcalde socialista de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmon, que en seguirà sent el vicepresident i ha remarcat la necessitat de fer sostenible la mobilitat en l’àrea de Barcelona, un dels reptes de l’AMB. 

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari