Prisa acarona Qatar

El comitè de redacció d'El País' denuncia censura d'informacions negatives sobre les condicions laborals a l'emirat
juan luis cebrian
juan luis cebrian

Mentre els diners de Qatar s’apropen a Prisa, s’impedeix la publicació de notícies negatives sobre aquest emirat del Golf Pèrsic a les pàgines d’El País, denuncia el comitè de redacció d’aquest diari.

Actualment, el Grup Prisa, editor d’El País, es troba immers en les negociacions per l’entrada en el seu accionariat d’International Media Group, un conglomerat qatarià propietat del sultà Ghanim Alhodaifi Al-Kuwari.

Aquesta circumstància coincideix amb denúncies de censura d’informacions per part de professionals d’El País. Segons aquests periodistes, s’ha evitat la publicació dels detalls sobre les condicions laborals dels treballadors forans que construeixen els estadis del Mundial de Qatar 2022.

El comitè de redacció d’El País denuncia que la notícia de la detenció de dos periodistes de la BBC a Qatar quan realitzaven un reportatge sobre els treballadors de les obres del Mundial fou retirada de l’edició digital, publica Vozpópuli. A més, una informació sobre la denúncia de les condicions laborals a Qatar per part d’Amnistia Internacional va ‘caure’ de la plantilla de l’edició impresa, una decisió que el director d’El País, Antonio Caño, no va aclarir, segons la mateixa informació.

El passat mes de febrer, Prisa va aprovar una ampliació de capital de 75 milions d’euros motivada per l’entrada d’International Media Group, amb què l’empresa editora d’El País espera reduir el seu deute, que el 31 de desembre del 2014 era de 2.700 milions d’euros (gairebé 2.600 milions dels quals corresponien a deute bancari).

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari