El TSJC declara nul el concurs d’ATLL

Les seves bases, establertes per la Generalitat, eren confuses i trepitjaven principis fonamentals en matèria de contractació
El conseller de Cultura, Santi Vila, aposta per buscar altres aliances.
El conseller de Cultura, Santi Vila, aposta per buscar altres aliances.

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha resolt els tres recursos interposats contra l’adjudicació del contracte d’abastament d’aigua en alta Ter-Llobregat (Aigües Ter Llobregat, ATLL) i ha declarat que el concurs és nul.

L’anul·lació de l’oferta guanyadora d’Acciona, que va emetre l’Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), “s’ha d’estendre al conjunt del procediment de contractació”. Aquesta decisió, però, no es basa en el motiu assenyalat per l’OARCC, sinó en el fet que es van infringir els “principis de publicitat i concurrència”.

El TSJC ha apreciat contradiccions en el concurs convocat per la Generalitat de Catalunya per adjudicar el gran contracte de privatització del mandat actual. Les seves bases, segons la resolució d’aquest tribunal, incloïen un programa d’obres que inicialment s’havia qualificat d’orientatiu, mentre que posteriorment es va indicar en un aclariment que l’ordre i seqüència d’aquestes obres era obligat. Aquesta contradicció afecta un aspecte essencial de la concessió i provoca una situació de confusió greu en el moment d’elaborar les propostes per part dels licitadors, a parer del TSJC.

El Tribunal argumenta que la citada confusió és contrària a principis essencials en matèria de contractació, com la transparència, la publicitat i la igualtat, i troba que s’ha generat una alteració greu del concurs que no s’ha pogut redreçar.

Resposta governamental
“Necessitem més temps per poder analitzar el fons de la sentència i les conseqüències immediates i estudiar un possible recurs davant del Suprem”, ha valorat la nova portaveu i vicepresidenta del Govern, Neus Munté, que ha assenyalat que la sentència sobre ATLL “no és ferma” i que veu “moltes possibilitats” que el Govern de la Generalitat la recorri davant el Tribunal Suprem.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari