El relat de la recuperació i l’EPA no quadren

La creació de llocs de treball s'estanca i 1.793.600 llars arreu de l'Estat tenen tots els seus membres desempleats
cua atur oficina treball crisi revolucio
cua atur oficina treball crisi revolucio

El discurs de la recuperació econòmica difós pel Govern espanyol no s’aguanta, denuncien els sindicats majoritaris a Catalunya, CCOO i UGT, referint-se a les dades de la darrera Enquesta de Població Activa (EPA).

Ambdós indiquen que els llocs de treball que es creen són, principalment, temporals i precaris i destaquen el patiment de les famílies.

Segons les xifres de la darrera EPA, 109.700 llars catalanes no compten amb cap persona que rebi ingressos, 239.000 tenen tots els seus membres actius en situació d’atur i en 214.000 més tots els treballadors amb salari tenen contractes temporals. En el conjunt de l’Estat, 1.793.600 llars tenen tots els seus membres desempleats.

La taxa d’atur ha pujat a Catalunya després d’haver caigut per sota del 20% en el darrer trimestre del 2014. UGT destaca que ni la Setmana Santa ha impulsat prou l’economia. Encara que l’atur arreu d’Espanya ha baixat en termes interanuals, la població activa ha minvat perquè moltes persones han deixat de buscar feina. La creació d’ocupació ha quedat estancada i hi ha més persones aturades ara que quan Mariano Rajoy va esdevenir president. CCOO interpreta l’increment de l’atur registrat aquest primer trimestre a Catalunya com “una xifra insuportable de 758.000 persones” que seria pitjor si la població activa no s’hagués reduït.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides