Tota l’oposició, excepte ERC, planta Boi Ruiz

Protesta parlamentària contra les polítiques sanitàries impulsades en Setmana Santa
El conseller de Salut, Boi Ruiz
El conseller de Salut, Boi Ruiz

Tots els partits del Parlament de Catalunya, tret d’ERC i CiU, han escenificat la seva oposició al conseller Boi Ruiz tot abandonant la Comissió de Salut aquest dijous.

Un cop més, així doncs, ERC ha fet costat el Govern mentre el PSC, ICV-EUiA, Ciutadans, el PP i la CUP han protestat contra mesures com l’aprovació del Consorci Sanitari de Lleida, el projecte Visc i l’impuls de l’activitat privada en centres públics, decisions governamentals que han coincidit amb la Setmana Santa contràries al criteri majoritari del Parlament, que inclou el d’ERC. A més, ICV-EUiA, Ciutadans, la CUP i el PSC sol·liciten fer un ple extraordinari monogràfic de Salut.

La CUP no seguirà a la comissió
La diputada de la CUP Isabel Vallet ha anunciat que “No tornarem a la comissió de salut fins que no sigui retirat el Consorci Sanitari de Lleida”. En canvi, l’exconsellera Marina Geli s’ha estimat més romandre per demanar comissions extraordinàries on debatre “temes polèmics amb urgència”.

Aquesta setmana, el president del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Joan Herrera, havia amenaçat de portar als tribunals la creació del Consorci Sanitari de Lleida i el projecte Visc i havia demanat a ERC que no protegís més el Govern i el conseller de Salut, que han menystingut, novament, els mandats del Parlament.

Medalla de plata en privatització sanitària
Segons un informe de Federació d’Associacions en Defensa de la Sanitat Pública (FADSP), Catalunya és el segon territori de l’Estat amb més privatització sanitària. Rep 22 punts sobre un màxim de 25 i un mínim de 9, només superada per la Comunitat de Madrid, que suma 23 punts.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari