El Majestic, en venda

La trajectòria de l'hotel ha anat lligada a la de Convergència
Título de la imagen
Título de la imagen

La història del Majestic ha anat lligada a la de Convergència. L’Hotel de Passeig de Gràcia s’ha convertit en la seu on el partit d’Artur Mas celebra les nits electorals –amb sortida al balcó inclosa del president per saludar la claca convergent- i en lloc de reunions d’alta representació, com els famosos ‘pactes del Majestic’ entre Pujol i Aznar el 96.

Ha sigut l’Hotel de Convergència mentre ha estat propietat d’un amic íntim dels Pujol. El seu patriarca, Olegario Soldevila, va ser membre del consell d’administració de Banca Catalana, abans que l’entitat controlada per la família de l’aleshores president de la Generalitat fos intervinguda pel Banc d’Espanya. Quan Pujol manava, Soldevila va rebre un préstec de 22 milions d’euros per part de l’Institut Català de Finances per a les seves empreses en crisi, com la desapareguda Mitasa, dels quals va retornar una part ínfima.

La trajectòria de l’Hotel i del partit polític ha estat paral·lela, fins al punt que la crisi convergent, esquitxada de casos de corrupció que s’estenen per la geografia catalana i que afecten des de l’expresident Pujol fins la mateixa seu embargada del partit, ha contagiat el Majestic.

Mort el patriarca dels Soldevila –els Pujol van posar Oleguer al seu fill petit en honor a ell- s’ha desfermat una guerra entre els descendents per l’herència. Fonts properes al grup hoteler expliquen que les desavinences per repartir-se el pastís han fet impossible la viabilitat del negoci, fins al punt que el Majestic Hotel Grup s’ha posat, diuen, a la venda.

Més enllà del Majestic i d’una vintena d’habitatges de luxe al Passeig de Gràcia, el grup és propietari d’altres hotels de la ciutat com el Murmuri, Inglaterra, el Denit i el Montalembert, a París. Les mateixes fonts situen el preu de venta en uns 200 milions d’euros, i l’interès d’una companyia coreana en adquirir-lo.

EL TRIANGLE ha contactat amb representants de l’Hotel Majestic, que han negat que s’hagin posat a la venda els actius del grup.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.