Nova tongada d’impagaments sanitaris de la Generalitat

Diversos sectors, encara més ofegats pels reiterats retards en els cobraments
ambulàncies
ambulàncies

La Generalitat de Catalunya ha tornat a avisar a hospitals concertats, farmacèutics, residències per a la gent gran i empreses d’ambulàncies que cobraran tard. Si tenen sort, poden començar a rebre diners pels seus serveis i productes el març. Tot per culpa d’un retard relacionat amb el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), informa Economía Digital.

150 dies de retards en els pagaments afecten del sector sociosanitari. El Govern català deu tres mesos als hospitals concertats que, malgrat això, segons el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), no fan perillar les nòmines dels treballadors, segons el mateix digital.

Més extrema és la situació de les farmàcies. La Generalitat acumula 220 milions d’euros de deute -novembre i desembre- i ja ha deixat caure que ni tan sols arribarà a efectuar amb els 55 dies de retard previstos el pagament del novembre que tenia com a data límit el 27 de febrer. La Generalitat hauria d’abonar cada mes 100 milions d’euros de la factura farmacèutica.

Pel que fa a les ambulàncies, el patiment és doble. En el context de la irrupció de la voraç multinacional Falck, satisfeta pels concursos públics de la Generalitat -ha rebut tots els contractes que ambicionava-, les empreses de transport sanitari reben pagaments 90 dies després del servei que presten i el deute del Govern amb elles totalitza uns 50 milions d’euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides