Oleguer Pujol declara una fortuna en paradisos fiscals

Admet més de 89 milions a l'estranger el setembre del 2014
Oleguer Pujol
Oleguer Pujol

Oleguer Pujol, el fill més jove de l’expresident de la Generalitat, va declarar a Hisenda el passat 2 de setembre del 2014 que posseeix un patrimoni a l’estranger xifrat almenys en 89.541.583,73 euros, revela aquest dilluns El Mundo. La majoria d’aquests diners es troben els paradisos fiscals d’Andorra, el Carib i illes del Canal de la Mànega.

Aquesta declaració es va facilitar a les autoritats fiscals quan ja s’investigava el patrimoni a l’estranger d’Oleguer Pujol, imputat per blanqueig i delicte contra Hisenda pel jutge Santiago Pedraz. Abans, el març del 2014, dins el termini de presentació convencional, havia declarat tenir gairebé 3,9 milions d’euros a l’exterior.

La nova declaració inclou una participació a Drago Real Estate Partners Limited, amb seu a Guernsey, vinculada a una xifra de més de 80 milions d’euros, i el 100% de les participacions de The Itaca Investment Trust (també de Guernsey), Zante International Limited i Aegle International Limited (Illes Verges Britàniques), entre altres fons i participacions.

Oleguer Pujol, que havia negat en un principi disposar de fons a l’estranger, explica part de l’origen dels fons amb una herència, sobre la qual Hisenda ja li ha demanat que aporti el testament.

Engany salarial
D’altra banda, el mateix diari revela que The Royal Bank of Scotland, finançador d’algunes de les operacions immobiliàries d’Oleguer Pujol, l’acusa d’haver comès engany tot incrementant els seus honoraris, cobrats a través de Drago Capital SL, per sobre del pactat en la compra dels immobles de Prisa. Aquest banc es desvincula d’ell en carta remesa al jutge Pedraz on detalla el finançament que li va facilitar.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari