L’Audiència Nacional arxiva la denúncia contra Facu Díaz

Estava imputat per un 'gag' sobre el PP i el denunciant s'ha disculpat
facu diaz
facu diaz

“Això ha estat tot. Les rialles continuen demà a l’Audiència Nacional”, explicava l’humorista Facu Díaz al seu compte de Twitter aquest dimecres a la nit. El director de Tuerka News i col·laborador televisiu del líder de Podemos Pablo Iglesias ha declarat avui com a imputat per un sketch on feia befa del PP tot aplicant-li trets d’ETA i la causa ha quedat arxivada.

Segons Dignidad y Justicia, l’associació denunciant, un vídeo emès el passat 29 on Facu Díaz, encaputxat, interpretava el paper d’un portaveu dels populars que anunciava “el final de l’activitat armada”, la dissolució del partit i una “entrega de les armes” humiliava les víctimes de la banda terrorista ETA. En concret, la denúncia es basava en l’esment per part de l’humorista del trasvassament de membres del PP a Vox i UPyD, com la víctima d’ETA José Antonio Ortega Lara.

La imputació s’ha conegut la mateixa setmana que moltes autoritats internacionals, entre elles representants del Govern espanyol, com el president Mariano Rajoy, es manifestaven a París en una escenificació de suport a la llibertat d’expressió i de rebuig als atacs contra el setmanari satíric Charlie Hebdo, sovint molt proper al tipus d’humor que gasta Facu Díaz.

El jutge Javier Gómez Bermúdez ha escoltat aquest dijous la declaració de l’humorista, qui ha comparegut al judici “amb la intenció de deixar clar l’absurd d’aquest procediment judicial obert contra mi”, segons ha declarat a Público. “Portar a un humorista a un Tribunal que jutja terroristes és un sketch en si”, ha afegit.

Disculpes del denunciant
Daniel Portero, president de Dignidad y Justicia, ha demanat disculpes l’humorista per haver-lo denunciat en una conversa entre tots dos a les portes de l’Audiència Nacional, però ha demanat que vídeos com aquest gag no es tornin a repetir. Quan ha acabat de declarar, Facu Díaz ha piulat: “L’humor, com la banca, sempre guanya”.

(Visited 119 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari