El Govern espanyol manipula l’escàndol de Melilla

Elimina els vídeos que poden deixar en evidència un coronel de la Guàrdia Civil imputat
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

Les imatges de les devolucions ‘en calent’ efectuades per la Guàrdia Civil el passat 13 d’agost a Melilla han estat eliminades per les autoritats, tot i que mostren fets sobre els quals hi ha un procés judicial obert. Ho ha reconegut en resposta al diputat d’Amaiur Jon Iñarritu l’executiu espanyol mateix, que justifica la supressió dels vídeos tot emparant-se en els terminis establerts en una llei, la que regula l’ús de les videocàmeres per part de les forces de seguretat, que també els obliga a conservar-les més temps si, com és el cas, els fets es troben sota investigació.

La Llei Orgànica 4/1997 per la qual es regula la utilització de videocàmeres per les forces i cossos de seguretat en llocs públics especifica que “les gravacions seran destruïdes en el termini màxim d’un mes des de la captació, llevat que estiguin relacionades amb infraccions penals o administratives greus o molt greus en matèria de seguretat pública, amb una investigació policial en curs o amb un procediment judicial o administratiu obert”.

Els vídeos oficials esborrats eren fonamentals per determinar la responsabilitat en els fets d’un coronel de la Guàrdia Civil imputat i la seva eliminació pot constituir una obstrucció a la Justícia. Iñarritu, en declaracions recollides per La Marea, indica que “Espanya ha esborrat proves de possibles homicidis comesos en el seu territori”. L’escàndol, en mans del Jutjat d’instrucció número 2 de Melilla, va ser difós per les gravacions d’ONG com Prodein i Human Rights Watch:

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari