L’antiga cúpula de Catalunya Caixa col·lecciona problemes judicials

A Serra, Todó i Massana, que aniran a judici pels sous, els esperen dues peces separades més
Sense títol
Sense títol

El judici a què s’hauran d’enfrontar Narcís Serra, Adolf Todó i Jaume Masana, entre altres exdirectius, pels seus increments salarials no és l’únic problema judicial de l’antiga cúpula de Catalunya Caixa. A més d’haver de respondre per un suposat delicte d’administració deslleial, l’antic consell d’administració de l’entitat es troba en el punt de mira de dues causes separades. Es tracta de les ampliacions de les querelles presentades per les acusacions d’Ausbanc i de la CUP.

Ausbanc i la gestió fraudulenta
Pel que fa a l’acusació d’Ausbanc, apunta que l’aprovació de diverses operacions immobiliàries el 13 d’octubre del 2010 s’apartaven de la bona praxi bancària perquè en elles es va disposar de manera fraudulenta dels béns. En aquest cas, en una operació amb Alcalá 120 Promociones y Gestión, Catalunya Caixa va renovar comptes de crèdit per 30 milions d’euros, una operació arriscada en el context de crisi econòmica en un moment en el qual l’entitat ja havia estat rescatada pel FROB, com indica un informe del fiscal. La pèrdua esperada en aquesta operació s’estimava en 3 milions. També s’investiga si Catalunya Caixa va renunciar a garanties sobre finques de Promociones Hábitat, que es trobava en concurs de creditors.

La CUP i la Llotja de Lleida
A més, l’ampliació de la querella presentada per la CUP ha donat lloc a un nou procediment sobre una altra suposada irregularitat de l’antiga directiva de l’entitat en l’operació de crèdit i immobiliària de la Llotja de Lleida, que es va refinançar però mai s’acabà enllestint. En mans del jutjat hi ha la possibilitat d’aclarir l’adquisició per part de Catalunya Caixa d’un terreny per un preu superior al del mercat, la decisió de no executar el projecte (en principi, contrària als interessos de l’entitat) i la pròrroga de la hipoteca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides