Imputen Cotino pels contractes de la visita del Papa

El 2006, era conseller d'Agricultura i, segons la UDEF, clau en l'organització de l'esdeveniment
juan cotino
juan cotino

La Justícia comença a passar comptes amb Juan Cotino per la participació de la trama Gürtel en la visita del Papa Benet XVI a València, l’any 2006. Conseller d’Agricultura fa vuit anys i cap de la Policia quan José María Aznar era president, Cotino va tenir un paper destacat en l’organització d’aquell esdeveniment. De fet, segons la UDEF, era la figura “nuclear” en la visita papal, el factòtum, qui veritablement prenia les decisions. Aquesta és la conclusió policial un cop analitzades declaracions, documents i correus electrònics que descriuen la implicació de Cotino i el contingut dels plecs del concurs per a la cobertura televisiva de l’esdeveniment.

Cotino haurà de declarar com a imputat en la peça quarta del procediment del cas Gürtel, on s’investiguen suposades irregularitats en la contractació de Radio Televisió Valenciana amb Teconsa, que havia de subministrar pantalles de vídeo, so i megafonia en la V Trobada Mundial de les Famílies, on Benet XVI va ser el ‘convidat estrella’.

El polític valencià, esquitxat també pel cas Brugal, va plegar com a president de les Corts Valencianes el passat 13 d’octubre adduint motius personals. Va dir llavors que tornaria a ser agricultor i que es dedicaria a cultivar caquis, però el 28 de novembre haurà d’abandonar l’entorn rural per aclarir al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, juntament amb tres exdirectius de Canal 9 també imputats, si va participar en irregularitats que haurien reportat uns 4,4 milions d’euros a la trama Gürtel.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari