Aval unànime del Consell d’Estat a la impugnació de l’altre 9N

El Govern de Rajoy aprovarà aquest divendres el recurs al Constitucional contra la consulta
romay beccaria rajoy
romay beccaria rajoy

La Comissió Permanent del Consell d’Estat, per unanimitat, ha dictaminat a favor d’impugnar la consulta alternativa al 9N original que va tombar el Tribunal Constitucional. Aquesta resolució no vinculant emesa per la instutució que presideix l’exministre de Sanitat José Manuel Romay Beccaría respon a una petició del Govern espanyol, que previsiblement aprovarà aquest divendres el recurs per tombar la celebració de la nova consulta, plantejada per Artur Mas.

Miguel Rodríguez-Piñero, un dels membres del Consell, ha explicat que aquesta decisió dóna continuïtat a allò que expressa va el dictamen de la mateixa institució sobre el 9N original i que la base d’aquest segon dictamen i un dels arguments que esgrimirà el Govern de Rajoy en el seu recurs al Constitucional és que la segona versió del 9N pregunta el mateix que l’original. El conflicte de competències constitueix un altre argument central contra la consulta: només l’Estat té reconegut per la Constitució el poder per convocar referèndums i les Comunitats Autònomes tan sols poden consultar sobre afers locals sense impacte en el conjunt de l’Estat.

Es preveu que el Tribunal Constitucional entri a analitzar el recurs del Govern espanyol en sessió ordinària, els dies 4, 5 i 6 de novembre, excepte si decideix convocar una reunió extraordinària. Un cop conegut l’aval del Consell d’Estat, Mariano Rajoy ha declarat que el nou 9N “no compleix les condicions democràtiques” i que el Consell de Ministres prepararà la impugnació basant-se en “l’interès general”.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari