Estat de xoc

Espanya es pren el cas d'ebola amb humor, però l'Íbex cau un 2% i les empreses vinculades al turisme són les més malparades
ebola a l'hospital Carlos III de Madrid
ebola a l'hospital Carlos III de Madrid

Si les xarxes socials són una manera de sentir el palpitar de la societat, aquest dimarts s’ha fet viral a Espanya l’etiqueta ‘Tots morirem’ a Twitter, en relació amb el cas del primer contagi oficial per ebola fora de l’Àfrica, a Espanya. La ministra de Sanitat, Ana Mato, està rebent milers de missatges que els ciutadans envien per mitjà de les xarxes en els quals li demanen que dimiteixi per la gestió del cas.

L’auxiliar d’infermera contagiada no va complir el protocol després de tractar el pacient d’ebola i no va estar 21 dies en quarantena. De fet, després d’atendre els dos missioners repatriats recentment a Madrid des de Libèria i Sierra Leone, va agafar uns dies de vacances.

La infectada rep tractament amb sèrum d’una supervivent que va patir el virus a l’agost. De moment, “evoluciona favorablement”, segons ha confirmat aquest dimarts el gerent de l’hospital La Paz, on està ingressada.

El parit de la pacient i un altre home estan sota sospita d’estar contagiats. Hi ha una altra persona, una infermera, que també està aïllada i en observació.

Malgrat les missatges catastròfics que omplen les xarxes, els metges de l’Hospital Carlos III de Madrid responsables de l’atenció dels pacients contagiats no han tancat la porta a la possibilitat de nous contagis, però han assegurat que en països desenvolupats, “aquestes epidèmies són controlables amb aïllament”.

L’Íbex 35 ha estat la borsa que ha registrat la caiguda més severa del mercat europeu amb un 2,02% i ha tancat amb 10.430,7 punts. L’ebola ha deixat tocades les empreses vinculades al turisme, aerolínies i hoteleria principalment: IAG ha retrocedit un 6,57% i la cadena d’hotels NH, un 4,7%. La resta d’empreses que no són del sector també s’han vist perjudicades: Santader ha perdut un 2,43%, Inditex, un 1,97%, Telefónica, un 1,2% i Repsol, un 1,15%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides