Un ‘voltor’ s’emporta la immobiliària de Catalunya Caixa

Blackstone paga 40 milions i gestionarà 9.000 milions en actius
cx anticipa
cx anticipa

Catalunya Caixa ha transferit CX Immobiliària al fons d’inversió immobiliari més important del món. Es tracta de Blackstone Real Estate, que ha adquirit per un màxim de 40 milions d’euros la gestió de 9.000 milions d’euros en actius immobiliaris de Catalunya Caixa i la Societat d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB).

El motiu adduït pel baix preu és que Blackstone esperava que CX Immobiliària estigués plena d’actius tòxics. El 2013, CX Immobiliària havia venut o llogat per un valor de 680 milions uns 6.000 immobles. Blackstone, per la seva part, totalitza sota la seva gestió uns 58.000 milions d’euros de capital d’inversors. 

La venda de CX Immobiliària s’emmarca en el procés que porta a terme aquesta entitat per desvincular-se de negocis aliens a l’activitat bancària estricta, com el del totxo. Per completar la subhasta de Catalunya Caixa, que segons el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) s’enllestirà com a molt tard el 14 de juliol, calia tancar abans aquesta operació.

La successora de CX Immobiliària es diu Anticipa i hereta Eduard Mendiluce com a conseller delegat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides