Vandalisme antibolivarià a Barcelona

L'estàtua de Simón Bolívar al Passeig Marítim va ser ultratjada amb pintades i cadenes
estatua simon bolivar
estatua simon bolivar

El Consolat de la República Bolivariana de Veneçuela a Barcelona atribueix a grups “feixistes” que es consideren democràtics els actes vandàlics que es van perpetrar sobre l’estàtua de Simón Bolívar -l’alliberador de països com Veneçuela, Colòmbia, l’Equador, Bolívia, el Perú i Panamà- la passada Setmana Santa.

La figura de Bolívar al Passeig Marítim de la capital catalana va aparèixer el passat 18 d’abril amb cinta aïllant a la boca, cadenes que lligaven les mans i el coll i pintades sobre la capa (“Maldito el soldado que apunte su arma contra su pueblo“). Els fets va succeir la vigília del 204è aniversari de la Revolució del 19 d’abril del 1810, que va iniciar la lluita de Veneçuela per la seva independència. 

Aquesta és la primera acció vandàlica d’opositors als governs d’Hugo ChávezNicolás Maduro succeïda a Barcelona. Durant la Diada de Sant Jordi, per contra, grups d’antichavistes es van manifestar pacíficament a la Plaça de Catalunya amb pancartes que mostraven missatges similars al que va aparèixer pintat sobre l’estàtua de Bolívar.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari