Gallardon no vetarà tots els candidats imputats

Si la nova LEC fos vigent ara, Bárcenas es podria presentar a les eleccions
ruiz gallardon
ruiz gallardon

La futura Llei d’Enjudiciament Criminal del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, no prohibirà que tots els imputats per corrupció formin part de les llistes electorals, només quedaran exclosos si tenen obert un judici oral, que és la fase final de la instrucció. Amb la nova llei, per tant, un imputat com Luis Bárcenas encara podria presentar-se com a candidat.

Tampoc es podran presentar aquelles persones condemnades per sentència ferma ni les condemnades per delictes de terrorisme, rebel·lió, contra l’Administració Pública o contra les Institucions de l’Estat quan la sentencia hagi establert una pena d’inhabilitació per exercir el dret a sufragi passiu.

Tanmateix, aquesta llei elimina el privilegi del càrrecs públics de poder declarar per escrit o des del seu despatx. Quan sigui vigent, els impedirà negar-se a declarar davant un jutge quan se’ls citi com a testimonis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides