Per què s’ha demanat processar l’advocat de Sánchez-Camacho a l’Argentina?

Alicia Sánchez-Camacho
Alicia Sánchez-Camacho

Per ser el redactor de la sentència que va condemnar Salvador Puig Antich a la pena de mort, una sentència que va ser executada el 2 de març de 1974 mitjançant el garrot vil.

En l’actualitat, Carlos Rey González exerceix com a advocat penalista, però als anys setanta era capità auditor del Cos Jurídic de l’Exèrcit i, com a tal, va tenir un paper destacat en el consell de guerra, instruït pel Jutjat Militar Permanent número 3, que va condemnar a mort Salvador Puig. Segons els querellants, Rey González va actuar com a vocal ponent del tribunal i va ser l’únic redactor de la sentència.

La família de Salvador Puig Antich i les associacions de víctimes del franquisme han inclós Rey González, així com cinc ministres de Franco i diversos funcionaris del seu règim, en la querella pels crims del franquisme que instrueix la jutgessa María Servini de Cubría en el seu jutjat de Buenos Aires.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides