Sandro Rosell té pànic de la justícia brasilera

Els negocis de l'expresident del Barça estan sota sospita i afronta una possible pena de vuit anys de presó per falsedat documental
Sandro Rosell, president del Barça del 2010 al 2014

Per què ha dimitit precipitadament Sandro Rosell? EL TRIANGLE us desvetlla la clau d’aquest enigma: pels seus greus problemes judicials al Brasil, on la fiscalia el té, de fa anys, entre cella i cella i li demana una condemna que li podrien suposar vuit anys de presó per frau en concurs públic i falsedat documental.

Amb l’admissió a tràmit per part de l’Audiència Nacional de la querella presentada pel soci Jordi Cases pel fitxatge de Neymar, Sandro Rosell corria el risc que el magistrat Pablo Ruz enviés una comissió rogatòria al Brasil, on el nom de l’expresident del Barça és molt conegut en els cercles judicials del país perquè ha desoït els requeriments que se li han fet per tal que comparegui i doni explicacions sobre les activitats de l’empresa Ailanto Marketing Ltd, de la seva propietat.

La versemblant col·laboració que es pot establir entre la fiscalia brasilera i l’Audiència Nacional espanyola podia resultar explosiva, des d’un punt de vista processal i d’imatge pública, pel ja expresident del Barça. De fet, Sandro Rosell sap que no pot posar els peus al Brasil perquè, automàticament, serà posat a disposició judicial.

Amistats perilloses
Com ja ha explicat a bastament i en exclusiva el setmanari EL TRIANGLE, els problemes de Sandro Rosell deriven de la seva íntima amistat amb l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF), Ricardo Teixeira, actualment resident a Miami, pròfug de la justícia del seu país. A l’any 2012, Sandro Rosell va intentar que Andorra -país on hi té estrets lligams econòmics- concedís el permís de residència a Ricardo Teixeira, però les autoritats andorranes s’hi van negar finalment, per por a l’escàndol internacional.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’AQUESTA SETMANA

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari