El Santander reinfla la bombolla

L'entitat posa en marxa la construcció de 140 urbanitzacions
Emilio Botín
Emilio Botín

Els diners del Banc Santander tornen al totxo. El grup financer més gran d’Espanya posarà en marxa unes 140 urbanitzacions que inclouran la construcció d’uns 5.000 habitatges, segons informació de ‘ElConfidencial‘, que afirma que un terç de la promoció ja ha estat venut sobre plànol.

Tal com passava en l’època del boom immobiliari, Remigio Iglesias, directiu encarregat d’administrar l’estoc d’impagats que arrossega el banc, va rebre ordres de la cúpula de l’entitat per posar valor al sòl adjudicat (8.000 milions bruts a 30 de setembre) sempre i quan el 30% de la promoció estigués venuda sobre plànol.

Altamira Real Estate, la filial del Santader que gestiona els actius adjudicats després que explotés la bombolla, assegura que la iniciativa ha tingut bona acollida, sobretot en promocions properes a les grans ciutats com Madrid, Barcelona o València amb preus que tenen un 30 o un 40% de descompte en relació als d’anys enrere.

La xifra d’habitatges en construcció és considerable, si es té en compte que, segons dades del Ministeri de Foment, tots els promotors d’Espanya van treure al mercat 23.118 immobles en el primer semestre de l’any.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides