El PSOE demana exhumar Franco i Primo de Rivera

Odón Elorza presenta una proposició no de llei al Congrés que demana "reconvertir" el Valle de los Caídos

 

Salvador_Esteve
Salvador_Esteve

El PSOE ha presentat aquest dimarts una proposició de Llei per reformular el Valle de los Caídos i convertir-ho “en un espai de dignificació, honor i homenatge a totes les víctimes dels dos bàndols de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura”. Per a això, el text signat per Odon Elorza, exalcalde de San Sebastian, reclama que s’exhumin les restes mortals de Francisco Franco i José Antonio Primo de Rivera.

Per als socialistes, s’hauria de “reconvertir” el Valle de los Caídos per complir amb la Llei de Memòria Històrica i honrar d’aquesta manera a tots dos bàndols. En aquest sentit, consideren necessari que Franco deixi de tenir un lloc preponderant en el conjunt monumental, per la qual cosa pretenen exhumar-loo i lliurar les seves restes als seus descendents o fer amb elles el que es consideri més convenient.

De la mateixa manera es mostra el PSOE respecte a José Antonio Primo de Rivera, a qui també demanen exhumar i que deixi de presidir un conjunt monumental en el qual descansen 35.000 víctimes. “Resulta imprescindible posar fi a l’actual jerarquia funerària que ofereix la basílica del Valle de los Caídos perquè constitueix una ofensa i falleix el principi d’igualtat de tractament a causa de les restes de totes les persones que allí reposen”, destaca la proposició presentada pel PSOE.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides