Ruiz, el “bon agent comercial de les privades”

ICV-EUiA diu que les assegurances sanitàries privades han guanyat 100.000 clients en els darrers tres anys
El conseller de Salut, Boi Ruiz
El conseller de Salut, Boi Ruiz

Les assegurances sanitàries privades han guanyat, des de 2010, 101.000 clients i han incrementat els seus beneficis quasi un 11%. Aquesta premissa, inclosa en la seva intervenció durant la sessió de control parlamentari al Govern d’aquest dimecres, ha servit al diputat d‘ICV-EUiA, Josep Vendrell, per titllar el conseller de Salut de “bon agent comercial de les privades”.

Vendrell ha explicat amb xifres perquè considera que el Departament de Boi Ruiz “expulsa gent cap a la privada”. Des de 2010 fins ara, ha exposat l’ecosocialista, s’han incrementat un 48% les llistes d’espera, tenint en compte la lleugera reducció del darrer semestre. Un increment “perquè hi ha més població a atendre, menys recursos destinats a la salut, i menys personal sanitari”. Només a l’ICS, ha continuat, cinc mil menys en els darrers dos anys.

“Perquè hi ha persones que per a una prova diagnòstica, per a una operació de cataractes o de pròtesi de genoll, prefereixen pagar l’atenció privada per evitar mesos i mesos un mal que perjudica la seva qualitat de vida”, ha posat d’exemple Vendrell, per insistir en el “risc” que comporten les polítiques de la conselleria, que provoquen un canvi de les classes mitjanes d’una assistència privada en detriment de la pública per la “pèrdua de qualitat”.

El conseller Ruiz ha contestat que l’opció d’assegurança correspon a la “lliure elecció dels ciutadans, sense cap pèrdua de drets en l’atenció pública”. I que, “com tots els experts sanitaris coincideixen, contribueix en tots els sistemes nacionals de salut a la seva sostenibilitat, alhora que constitueix un sector econòmic amb un pes important sobre la població”.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari