El “poder” de Narcís Serra

El jutge Pijuan destaca en una interlocutòria el "poder" que tenia Narcís Serra a Caixa Catalunya tot i que exercia un càrrec representatiu
Narcís Serra
Narcís Serra

En una interlocutòria judicial el titular del jutjat d’instrucció número 30, Josep Maria Pijuan, considera que l’actuació de l’expresident de Caixa Catalunya, Narcís Serra, “era pròpia de qui tenia poder de decisió sobre la direcció i gestió de l’entitat”, malgrat que el seu càrrec era representatiu i no pas executiu.

 

Així ho ha expressat el jutge Pijuan en un escrit, després d’interrogar en qualitat d’imputat a Narcís Serra per un presumpte delicte d’administració deslleial. Serra ha afirmat que l’increment salarial aprovat el 2010 per la cúpula directiva era “legal i lleial”. El magistrat ha rebutjat decretar presó provisional per l’expresident de l’entitat financera, tal com havia demanat l’acusació popular representada per l’Associació d’Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc). Josep Maria Pijuan justifica aquesta decisió argumentant que no veu risc de destrucció de proves ni tampoc risc de fuga de la justícia per part de l’exministre socialista.

 

Amb arguments similars el jutge també ha rebutjat la presó provisional per l’exdirector general de Catalunya Caixa, Adolf Todó. Una petició que havia demanat l’advocat d’Ausbanc, i també en aquest cas l’acusació popular representada per la CUP. En la interlocutòria judicial destaca que Todó tenia “màxim poder de decisió sobre la direcció i gestió de l’entitat”.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari