Els EUA neguen les acusacions d’espionatge de ‘Le Monde’

Al Govern espanyol no li consta que s'hagin espiat ciutadans espanyols però reconeix que els EUA no ha donat els aclariments reclamats
Sense títol
Sense títol

La intel·ligència estatunidenca ha negat les acusacions del diari Le Monde d’haver interceptat i espiat 70 milions de trucades telefòniques a França. Segons diverses informacions, l’espionatge dels EUA hauria afectat també les comunicacions de ciutadans espanyols, així com d’altres països europeus.

 

El director nacional de intel·ligència dels Estats Units, James Clapper, ha difós un comunicat on assegura que “els articles publicats recentment pel diari francès Le Monde contenen informació inexacta i enganyosa respecte a les activitats dels serveis d’intel·ligència exterior dels Estats Units”.

 

Per la seva banda, el ministre espanyol d’afers exteriors, José Manuel García-Margallo, ha assegurat que no li consta que s’hagi espiat ciutadans espanyols, com ha assegurat un col·laborador d’Edward Snowden.

 

Tot i això, Margallo s’ha queixat que el Govern de Barack Obama no ha donat resposta a la seva petició d’aclariments, realitzada fa dos mesos quan el diari alemany Der Spiegel va publicar que Espanya era un dels objectius de la intel·ligència nord-americana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides