Brutalitat policial

Uns vídeos gravats per veïns del Raval mostren com els mossos colpejen durament a l'empresari del Gaixample abans de morir
Mort mossos raval
Mort mossos raval

Uns vídeos casolans que ha publicat aquest dimecres el diari El País mostren com l’empresari del gaixample Juan Andrés Benítez, que va morir la matinada del passat 6 d’octubre després de ser retingut i detinguts pels Mossos d’Esquadra al barri del Raval, va rebre diversos cops i agressions per part dels agents.

 

 

Aquests vídeos gravats per uns veïns del Raval ja estan a disposició de la jutgessa que investiga el cas i poden servir de prova per reforçar la teoria que la víctima va morir a causa dels cops rebuts. En les imatges es pot veure com Juan Andrés Benítez es reduït per diversos mossos de forma violenta, i com algun dels agents colpeja durament a la víctima.

 

L’empresari del Gaixample va morir a l’Hospital Clínic a causa d’una aturada cardíaca. Els forenses han conclòs que la mort de Juan Andrés és de naturalesa “homicida”. Segons el resultat de l’autòpsia, va patir “múltiples traumatismes sobre la regió cràniofacial”, i tenia trencats una dent, el nas, una cella, un pòmul i un dit de la mà, presentant diverses lesions per tot el cos compatibles amb “cops de puny i puntades”. No obstant, segons l’examen forense, els cops no van causar cap lesió en òrgans vitals, però van originar “una fallida cardíaca que es va veure afectada per altres factors”: “l’estrès” de la situació i una “malaltia cardíaca prèvia” que li causava arítmies.

 

Més de deu veïns del barri del Raval de Barcelona contradiuen la versió oficial dels Mossos i asseguren que la mort de Juan Andrés Benítez es va produir pels cops que va rebre dels agents de la policia, segons va manifestatrun portaveu de l’Associació de Veïns del Raval, que es personarà juntament amb altres entitats en el judici sobre la defunció d’aquest veí de la ciutat. El passat divendres centenars de veïns es van manifestar pels carrers d’aquest barri barceloní amb el lema ‘Prou Brutalitat. Prou impunitat’, per denunciar les circumstàncies de la mort de l’empresari del Gaixample.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides