L’Argentina jutjarà l’afusellament de Companys

Un jutjat de Buenos Aires admet a tràmit la querella presentada per ERC contra l'Estat espanyol pels crims del franquisme
Lluís Companys
Lluís Companys

La justícia argentina ha admès a tràmit la querella presentada per ERC contra l’Estat espanyol per l’afusellament, per part del règim franquista, del president de la Generalitat Lluís Companys, l’any 1940. Ho ha anunciat el diputat Joan Tardà en el seu compte a la xarxa social Twitter, on ha mostrat el seu “agraïment profund al poble i la justícia de l’Argentina per investigar i jutjar l’afusellament del president Companys”.

 

 

Tardà es va desplaçar a l’Argentina el 15 d’octubre passat per presentar a un jutjat de Buenos Aires una querella contra l’Estat Espanyol pels crims comesos per la dictadura franquista, en especial, els que van tenir com a víctimes 45 alcaldes, dos diputats i el president de la Generalitat republicana, tots ells membres d’ERC.

 

En una entrevista al canal informatiu 3/24, el diputat republicà ha assegurat que el procés judicial dependrà “de la voluntat de l’administració de justícia argentina” i dels “pals a les rodes que és d’esperar que hi posarà l’administració espanyola”.

 

Segons va anunciar el mateix diputat republicà el dia que va presentar la querella Buenos Aires, està previst que s’uneixi a altres denúncies obertes per la justícia argentina contra els crims comesos durant el franquisme. La jutgessa que ha admès la querella, Maria Servini, ja va reclamar fa un mes la detenció de quatre torturadors del règim franquista.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari