Els EUA també van espiar a Espanya

"Molt aviat" hi haurà novetats sobre l'espionatge de l'NSA, segons el principal contacte d'Edward Snowden
euribor
euribor

L’Agència Nacional dels Estats Units (NSA) podria haver espiat a Espanya, de la mateixa manera que ja està confirmat que a altres països europeus, com França i Alemanya, va rastrejar milers de comunicacions com trucades telefòniques, correus electrònics o SMS.

 

Ho ha assegurat l’experiodista de The Guardian Gleen Greenwald, principal contacte de l’exanalista de l’NSA Eduard Snowden, després que el diari Le Monde destapés com el Govern dels EUA va rastrejar més de 70 milions de trucades a França entre desembre i gener del 2012.

 

Greenwald ha assegurat que “molt aviat” hi haurà revelacions sobre l’espionatge de l’NSA a Espanya, com sospiten els serveis d’intel·ligència del Govern de Madrid. No obstant, a diferència del que ha passat al Brasil amb Dilma Rouseff o a Mèxic amb Felipe Calderón, l’agència estatunidenca no hauria espiat polítics espanyols.

 

L’experiodista de The Guardian, vincle mediàtic de les filtracions d’Edward Snowden, ha afirmat igualment que encara “queda molt per sortir a la llum” de països del continent americà, com Argentina, Veneçuela o el Canadà.

 

“L’NSA va portar a terme moltes activitats d’espionatge a Llatinoamèrica, la seva activitat econòmica i els seus governs”, ha indicat Greenwald, que ha assegurat que la major part dels arxius que Snowden es va emportar en la seva fugida “estan encara sense publicar”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides