Panrico es fica a l’hemicicle

L'alcaldessa de Santa Perpètua fa de mitjancera entre les parts i durà una proposta al Parlament
L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia
L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha fet de mediadora en el conflicte que mantenen els treballadors de Panrico amb la direcció de l’empresa. Aquesta setmana s’ha reunit amb el comitè d’empresa per oferir els treballadors el suport, logístic i emocional, de l’administració local.

“Van demanar unes carpes per no estar sota el sol durant el dia i per evitar una mica les humitats de la nit”, ha contestat la dirigent, en una entrevista concedida a El Triangle. El tracte de l’alcaldessa amb els treballadors no acaba aquí, docns té previst assistir a la marxa de protesta que s’ha de celebrar aquest dissabte.

El consistori també vol parlar amb l’altra part, i ha sol·licitat una reunió la direcció de Panrico. Garcia també ha demanat trobar-se amb el mediador de la Generalitat, a qui ja coneix després d’haver-hi recorregut per altres empreses radicades al municipi.

L’objectiu de les accions consistorials és aconseguir la principal reclamació dels treballadors per para la vaga: cobrar la nòmina endarrerida de setembre d’una tirada.

Els tres grups que formen l’equip de Govern municipal preparen, amb el convenciment que s’hi sumi l’oposició, una proposició perquè es porti al Ple del Parlament, el 30 d’octubre. Una iniciativa que es veurà reforçada per una proposició paral·lela que impulsen alguns grups parlamentaris, com ICV i ERC. Els dos textos reclamen un acord entre direcció i treballadors de Panrico perquè la factoria de Santa Perpètua continuï amb la producció.

Garcia considera que des de la Plaça Sant Jaume s’han de buscar mesures perquè en la indústria “no predomini el capital risc, el guanyar beneficis per sobre de tot”. La reorientació de les polítiques que proposa l’alcaldessa passen per fidelitzar les empreses al territori, i apostar per guanyar “qualitat industrial” amb la incorporació d’Innovació i Recerca.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.