“Et trepitjarem com a un escarabat”

El director de Método 3 assegura que ha rebut amenaces i pressions del PP català, de la Policia i del Ministeri de l'Interior
Francisco Marco
Francisco Marco

Corones de flors, seguiments policials, amenaces verbals del tipus “et trepitjarem com a un escarabat” i espionatge del seu telèfon mòbil. Aquestes són algunes de les pressions que assegura haver rebut el director de l’agència de detectius Método 3, Francisco Marco, per part del Partit Popular de Catalunya (PPC), de la Policia espanyola i del Ministeri de l’Interior.

 

Francisco Marco ha trencat aquest dijous el seu silenci públic davant els mitjans de comunicació, vuit mesos després de la seva detenció arran del cas de l’espionatge de La Camarga. Ho ha fet per presentar el llibre ‘Método’ en què explica algunes interioritats de la gravació del dinar entre la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho i l’examant de Jordi Pujol Ferrusola, Vicky Álvarez.

 

Marco ha fet una roda de premsa amb un posat molt seriós i meditant molt les seves paraules, apuntant que vol “combatre les clavegueres de l’Estat” i que ha escrit el llibre perquè “les amenaces del PPC no m’han deixat cap altre opció”. En les seves acusacions sobre les pressions rebudes ha senyalat directament a la Unitat de Delinqüència Econòmics i Fiscals (UDEF) de la policia espanyola i el ministeri de l’Interior com els autors de les coaccions. Sobre el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, s’ha limitat a dir que “no creu que tingui res a veure” i que simplement s’ha cregut les coses que li han explicat.

 

L’expropietari de Método 3 ha afirmat que va ser l’actual cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, qui va organitzar el dinar de la Camarga. Marco també ha reiterat que Alicia Sánchez-Camacho va encarregar la gravació a través d’un intermediari, concretament una persona íntima seva i “molt amiga” del PSC, i s’ha negat a revelar el nom de l’intermediari. Segons algunes informacions publicades, l’exsecretari d’Organització del PSC, José Zaragoza, podria estar darrera la gravació.

 

Finalment, Marco ha dit que la gravació de la Camarga no es va cobrar perquè va ser una feina que es va fer amistat, i ha negat que hi hagi cap trama d’espionatge polític a Catalunya. El director de Método 3 també ha apuntat que encara conserva la llicència de detectiu.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari