La PAH acusa la Generalitat de “covardia”

Vol que el Govern defensi públicament un lloguer social per als pisos buits dels bancs
Sense títol
Sense títol

Si hi ha més de tres milions de pisos buits a Espanya és “immoral” que hi hagi gent sense un lloc per viure. Aquest és l’argument que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) defensa per forçar el Govern a posicionar-se públicament a favor del lloguer social per a gent que no pot pagar els preus del mercat immobiliari. Demanen que s’utilitzi el parc d’habitatges buits per encabir-los.

La “victòria parcial” aconseguida aquest dimecres després que el Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg hagi paralitzat el desnonament del bloc ocupat el març a Salt (Girona) no ha fet sinó “constatar la defensa del dret a l’habitatge que venim reclamant des de l’inici de la crisi”.

La resolució europea és per a Ada Colau, la cara més visible dels milers de persones que formen la PAH, “un precedent molt important que es pot estendre”.

L’activista però, en una entrevista al 3/24 ha lamentat que la imposició d’Estrasburg hagi arribat “després d’esgotar totes les vies”. S’ha queixat que el banc propietari del bloc de Salt, la Sareb, “no ens ha volgut ni rebre” i ha considerat “covarda” la Generalitat per no haver “proposat res, ni cap solució ni cap alternativa” per als 43 inquilins, la meitat menors, del bloc de Salt.

Pau Llonch, de l’obra social de la PAH, ha considerat que el Govern català “hauria de pressionar perquè el parc d’habitatges buits de Catalunya tingui un lloguer social”. L’activista ha demanat es reconegui el paper d’interlocutor de la PAH.

“Estem en una situació de vulneració flagrant dels drets humans i aquí ningú fa res. Sempre hi ha l’excusa de les competències i dels recursos, però no és això, és un tema de voluntat política“, ha conclòs Colau.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.