Dos comandaments policials condemnats pel cas Faisán

L'Audiència Nacional espanyola condemna a un any i mig de presó a dos comandaments policials per la filtració a ETA
Cas Faisán
Cas Faisán

L’Audiència Nacional espanyola ha condemnat a un any i mig de presó i quatre d’inhabilitació per exercir el seu càrrec a dos comandaments policials acusats de ser els autors de la filtració a ETA que es va produir en el bar Faisán a localitat guipuscoana d’Irún, el 4 de maig de 2006.

 

La sentència que s’ha fet pública aquest dimecres estableix que l’excap superior de la Policia espanyola en el País Basc, Enrique Pamies i l’Inspector José María Ballesteros van cometre un delicte de revelació de secrets. El Tribunal, però, els absol d’un delicte de col·laboració amb “l’organització terrorista”, perquè considera que l’objectiu dels acusats era afavorir el cessament de l’activitat armada d’ETA.

 

Tot i això, la sentència estima que l’acció duta a terme pels comandaments policials en el marc de la lluita antiterrorista va causar un “greu dany a la causa pública”, malgrat que l’aparell d’extorsió d’ETA finalment va ser detingut el 22 de juny de 2006.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari