Victòria parcial de la PAH

El Tribunal d'Estrasburg paralitza temporalment el desallotjament del bloc ocupat a Salt
Protesta forestal catalana
Protesta forestal catalana

Uns 700 activistes estaven preparats per lluitar contra el desallotjament del bloc ocupat per l’obra social de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que estava previst per a aquest dimecres. L’Audiència Provincial de Girona havia ordenat el desnonament, però el Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg ho ha paralitzat, almenys fins al 29 d’octubre.

El Tribunal d’Estrasburg ha sol·licitat al Govern espanyol que li aporti la documentació necessària per conèixer què passarà amb les famílies una vegada es desallotgi l’edifici. L’executiu té fins al 24 d’aquest mes per elaborar l’informe pertinent i el Tribunal decidirà llavors què fer.

L’edifici compta amb 15 habitatges, en els quals viuen 16 famílies, que l’obra social de la PAH de Girona va ocupar el març passat. Membres de la PAH de tota Espanya s’havien desplaçat a la localitat de Salt per defensar a les famílies que es van instal·lar allí. Per a això van utilitzar uns 60 autobusos.

L’edifici, que es trobava buit quan va ser ocupat, és propietat del Sareb, també conegut com a banc dolent. Membres de la PAH han intentat contactar amb els responsables d’aquesta institució en els últims mesos per negociar el futur de l’immoble, però no ho han aconseguit. La Plataforma considera que el rescat amb diners públics ha de comportar la cessió -en forma de lloguer social- dels seus actius.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.