Els agressors de Blanquerna lideren la manifestació ultra

Unes 200 persones acudeixen a la concentració del 12-O convocada per grups feixistes a Montjuïc
mani ultra 12o
mani ultra 12o

Uns dos centenars de persones s’han concentrat aquest dissabte a la plaça d’Espanya de Barcelona en la manifestació espanyolista del 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat, seguint la convocatòria de grups feixistes i racistes com España 2000, PxC, La Falange i Casal Tramuntana. Entre els assistents, s’ha pogut distingir el líder de Democracia Nacional Joven (DNJ), Pedro Chaparro, i fins a mitja dotzena més dels assaltants a la llibreria Blanquerna de Madrid l’11 de setembre passat.

 

Chaparro, conegut representant de la ultradreta a la capital catalana, ha estat un dels manifestants més actius, llançant consignes constants megàfon en mà, segons ha comprovat EL TRIANGLE. Entre els eslògans corejats, s’han escoltat perles com ‘Esta es nuestra tierra y hay que defenderla‘, ‘Hay que ilegalizar el partido de Artur Mas’ i el clàssic ‘No nos engañan, Catalunya es España’.

 

Els assistents a la manifestació, la major part dels quals ha arribat a plaça d’Espanya en els autobusos noliejats pels convocants de l’acte, han mostrat un bon grapat de banderes espanyoles anticonstitucionals, així com algunes de Falange. Un fort desplegament policial, amb helicòpter inclòs, ha controlat l’acte en tot moment, davant una nombrosa presència de periodistes.

 

D’altra banda, un grup de veïns de Sants s’ha concentrat a la plaça del mateix nom des de les 8h, amb l’objectiu d’evitar que els grups d’ultradreta es manifestin al barri, com era habitual cada 12 d’octubre en la dècada dels 90. La plataforma ‘España en Marcha’ havia convocat una manifestació a la plaça de Sants per anar fins a Montjuïc, però el Departament d’Interior va prohibir el primer tram, de manera que la manifestació ultra ha començat a plaça d’Espanya, des d’on ha transcorregut fins a la plaça de Sant Jordi.

 

Un cop a la plaça de Sant Jordi, els diversos líders ultres han fet exhibició de la seva dialèctica populista. El més bel·ligerant ha estat el líder de Democracia Nacional, Pedro Pablo Peña, qui ha assegurat que el millor camí per derrotar l’independentisme “és la violència” i ha assegurat que la independència de Catalunya no arribarà “si no és a base de vessar molta sang”. No és la primera vegada que Peña s’expressa en aquests termes.

 

Qui és qui a la manifestació ultra del 12-0?

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.