Els últims de la classe

Els espanyols a la cua de l'informe PISA d'adults en comprensió lectora i en càlculs matemàtics
Llibres
Llibres

Els espanyols, els últims de la classe. Aquesta és la valoració que s’extrau del resultat del Programa Internacional per a la l’Avaluació de la Competència en Adults (PIAAC) de l’OCDE que analitza la competència matemàtica i comprensió lectora de ciutadans d’entre 16 i 64 anys de 23 països. El resultat situa a la majoria del espanyols a la cua de l’informe en comprensió lectora i en competència matemàtica.

 

De fet, en comprensió lectora Espanya es situa en el lloc número 22, només per sobre d’Itàlia, i pitjor queda en matemàtiques perquè es situa en el darrer lloc d’aquest informe, en què no hi ha la participació de països com Grècia i Portugal. Per entendre aquest resultat, només cal destacar que la majoria dels espanyols d’entre 16 i 64 anys es perd quan llegeix un text com “El Quixot” o es troba amb dificultats per entendre el rebut d’una factura de la llum o per comparar preus d’ofertes turístiques.

 

Japó és el país que encapçala aquest informe internacional, tant en comprensió lectora com en exercicis matemàtics. Aquest programa d’anàlisi és un estudi similar a l’informe Pisa que es fa als 15 anys, però en aquest cas s’ha centrat en el nivell formatiu d’un públic més adult. En el cas de l’Estat espanyol l’informe s’ha fet amb una mostra de 6.055 individus, i els resultats deixen en evidència moltes deficiències.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari