La Fiscalia de Castelló investigarà els sismes

La Fiscalia de Castelló ha decidit obrir diligències per investigar l'origen dels sismes a la zona de les Terres de l'Ebre
Castor
Castor

La Fiscalia de Castelló ha decidit obrir una investigació penal per esclarir les causes dels moviments sísmics que estan sacsejant aquests dies diverses poblacions de les Terres de l’Ebre. Uns sismes que probablement podrien estar relacionats amb l’activitat del magatzem de gas submarí del projecte Castor situat a la costa de Castelló.

 

Precisament aquest matí la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha rebut un avis de l’Institut Geològic de Catalunya d’un sisme de 3,7 graus a l’escala de Richter. No és l’únic que s’ha registrat aquest divendres perquè des de les 8 del matí s’han produït fins a vuit sismes a la zona del Golf de València.

 

De la seva banda l’empresa responsable del projecte Castor, Escal UGS –amb la constructora ACS de Florentino Pérez com a principal empresa inversora- segueix sense assumir la possible responsabilitat de l’activitat del projecte en l’origen dels sismes. El president d’Escal UGS, Recaredo del Potro, ha dit en una entrevista a TV3 que l’alteració “minúscula” que han fet no té “res a veure” amb tot el que està passant. El responsable de l’empresa va admetre aquest dijous que “efectivament” les operacions que es realitzen provoquen “microsismes” i que són més grans del que havien previst.

 

El ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha reconegut que l’origen dels terratrèmols “podria estar” en l’extracció de gas que es practica en el magatzem subterrani Castor.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari