La senadora d’Amaiur ferida a Hernani denunciarà l’Ertzaintza

Amalur Mendizábal va rebre vuit punts de sutura pel cop de porra d'un agent que es va negar a identificar-se
La senadora d'Amaiur Amalur Mendizábal
La senadora d'Amaiur Amalur Mendizábal

La senadora d’Amaiur Amalur Mendizábal, que va ser ferida dilluns per l’Ertaintza en la concentració de rebuig a l’escorcoll de la seu d’Herrira, organització que dóna suport als presos d’ETA, a la localitat guipuscoana d’Hernani, ha anunciat que denunciarà l’agressió. Mendizábal va rebre vuit punts de sutura al cap després del cop de porra d’un agent de la policia autonòmica basca, que es va negar a identificar el seu número de placa malgrat el requeriment de la senadora.

 

Mendizábal ha comparegut davant els mitjans per explicar que participava en la concentració contra el registre de la seu d’Herrira, operació a càrrec de la Guàrdia Civil, quan l’Ertzaintza, que controlava les immediacions, va carregar contra els manifestants. La senadora d’Amaiur ha afirmat que es va identificar com a tal poc abans de rebre l’impacte d’una porra al cap que la va fer caure a terra, on va rebre més cops pel cos.

 

La formació EH Bildu, els sindicats ELA i LAB i entitats socials diverses han convocat per a dissabte vinent una manifestació a Bilbao, per exigir l’alliberament de la desena de membres d’Herrira detinguts a l’operació.

 

Segons els convocants, Herrira és una entitat sorgida del nou context polític a Euskadi, les iniciatives de la qual “han estat pacífiques, han buscat la pluralitat i han tractat sempre de la defensa dels drets humans”. Des de Catalunya, EUiA i la CUP han condemnat les detencions per considerar-les injustificades.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari