Espanya decep Europa per rebutjar observadors en una manifestació

L'informe de l'OSCE de setembre critica el govern per no col·laborar amb els observadors internacionals d'una concentració antimonàrquica
Janez Lenarcic, director de l'OSCE
Janez Lenarcic, director de l'OSCE

Europa ha inclós Espanya en una llista negra de països amb llibertats restringides, al costat d’estats com Itàlia, Sèrbia, Bòsnia, Rússia, Bulgària, Albània, Uzbekistan i Kosovo. L’Organització per a la Seguretat i Cooperació Europea (OSCE) ha posat Espanya a la llista en considerar que posa traves al dret de reunió i de manifestació dels seus ciutadans, després que sis diplomàtics europeus, en visita oficial per inspeccionar la convocatòria ‘Jaque al rey’ de dissabte passat contra els privilegis de la monarquia, fossin “no fossin benvinguts” pel govern de Mariano Rajoy.

 

El Ministeri d’Afers Exteriors considerava “anticonstitucional” la protesta, per la qual cosa no va col·laborar amb els observadors de l’OSCE. Aquesta reacció ha estat criticada per l’organització, que no entèn la “sobtada oposició de les autoritats espanyoles”

 

Espanya, a més, és l’únic país que apareix dues vegades al informe del mes de setembre. Segons l’OSCE, la nova Llei de Transparència “restringeix l’accés dels ciutadans a la informació”, segons ha explicat el web ‘Un espía en el Congreso’. “La denegació d’accés a la informació pública és una de les formes més comunes per reprimir la llibertat dels mitjans”, ha assenyalat l’OSCE, que ha augurat “un control més estricte de la informació per part de les autoritats”.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari