La vigília d´un pols crucial

Torno a Mallorca per uns dies i em trobo un ambient que en argot esportiu es podria qualificar com “el de les grans ocasions”. La vaga indefinida de docents es prepara per al gran clímax dues setmanes després d’ iniciar-se. Diumenge es preveu una de les manifestacions més nombroses dels darrers anys. Certament, no és complicat topar-se amb samarretes verdes, aquests dies, per Palma.

 

La policia local estudia com gestionar el centenar llarg d’autocars que arribaran de la part forana. La plataforma Crida calcula que s´han venut 18.000 samarretes des de l´inici de la protesta, 30.000 en total. La caixa de resistència ja ha superat els 200.000 Euros. Es dóna per fet que se superaran els 50.000 participants de la manifestació de març de 2012 en favor de la llengua. Son xifres que qualsevol mallorquí, nadiu o adoptiu, coincidirà a qualificar d´importants tingui la ideologia que tingui.

 

Mentrestant, el govern de l'(im) popular Jose Ramon Bauzá comença a cedir. No se sap si per voluntat conciliadora o per alguna trucada de Madrid, on ja estan arribant, mediàticament, els ecos del conflicte. És el que podríem qualificar com a “efecte Intermedio”. Els tres directors expedientats de Maó han estat reincorporats a les seves places de professor, la conselleria ha accedit a reunir-se amb l´Assemblea de docents i s´ha proposat que el TIL sigui voluntari a partir de la secundària. Els docents, però, mantenen la seva postura conscients que el gran pols s’ ha de dirimir en la manifestació de diumenge.

 

A tot això, l´actitut del PP dista molt de ser completament conciliadora. Almenys, de part d’ alguns dels seus membres. En aquest sentit destaca la figura emergent de la diputada Aina Maria Aguiló qui ja ha assolit fama estatal gràcies a un tuit on amenaçava amb retirar la custòdia als pares que no duguessin els fills a l´escola. També va aixecar polseguera la decisió del govern d´enviar un helicòpter a despenjar una gran cinta verda prop del castell d´Alaró, un dels cims més imponents de la serra de Tramuntana. L´aparell no s’ hi va poder acostar pel fort vent i l´empresa fou un fracàs si be va costar 2.000 euros a les arques publiques.

 

Tampoc no va ajudar a millorar la imatge del govern el debat organitzat per la televisió autonòmica IB3. El programa especial es va iniciar amb una entrevista a la consellera que, posteriorment, no va participar al debat, delegant en el seu director general. A la mesa no hi eren convidats ni les associacions de pares ni alumnes, ni l´assemblea de docents ni l´escola concertada. A la ràdio autonòmica s´estan rebent trucades d’oients denunciant la parcialitat (a favor del govern) en la cobertura del conflicte.

 

Els ànims estan molt encesos. En aquest sentit, es m olt significatiu que alguns alcaldes del PP comencen a aixecar la veu o a donar suport a mocions a favor dels docents. Això és important si es te en compte la implacabilitat amb què Bauzá ha tractat, fins ara, qualsevol mostra de discrepància als seus postulats. D´aquesta manera, una Mallorca tenyida de verd es prepara per al gran pols de diumenge

(Visited 25 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari